آشنایی با فرآیند تولید چرم
پیشتر به شرح مختصری از فرآیند تولید چرم پرداختیم. در این مقاله قصد داریم فرآیند تولید چرم را کامل تر توضیح دهیم. می دانیم که چرم از پوست خام حیوانات بدست می آید و پوست خام هم ماده ای است فساد پذیر که اگر با روش های خاص خود پایدار نشود، به سرعت رطوبت خود را از دست می دهد و فاسد می شود. به همین دلیل است که انجام این مراحل برای قابل استفاده بودن چرم ها ضروری است. در ادامه می خواهیم به شرح این مراحل بپردازیم. تا پایان این مطلب با سپهر چرم خاورمیانه ، بزرگترین تولیدکننده چرم مصنوعی همراه باشید.
بیشتر بخوانید : در مورد چرم بیشتر بدانید!
فرآیند تولید چرم
تمامی چرم ها برای اینکه به ماده ای انعطاف پذیر و مرغوب تبدیل شوند، مستلزم طی کردن مراحل تخصصی فیزیکی و شیمیایی هستند. طی این مراحل چرم از حالت اولیه و فساد پذیر خود به حالت فساد ناپذیر و نهایی می رسد. از آنجایی که چرم دارای انواع و اقسام گوناگونی است، مراحل و فرآیند تولید آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است ولی 3 مرحله اصلی وجود دارد که بین انواع چرم مشترک است و باید انجام شود. این مراحل شامل موارد زیر می باشد:
- مرحله آماده سازی پوست
- مرحله دباغی چرم
- مرحله کراستینگ
عدم حضور طراحان خارجی چرم به دلیل قانون کار
مرحله آماده سازی پوست
قبل از اینکه پوست حیوانات به مرحله دباغی برسد، باید در چند مرحله آماده سازی شود. این مراحل شامل:
- خشک کردن: بعد از جدا کردن پوست از لاشه حیوانات، باید قسمت های اضافی را از پوست حذف کرد و پوست را داخل محلول آب نمک نگه داشت. سپس باید آن را زیر نور آفتاب خشک کرد.
- خیساندن: پوست نمک سود شده مجددا باید خیس و شسته شود. برای اینکار پوست را با آب سرد می شویند.
- آهک دهی: برای جدا کردن پشم و مو از پوست، آن را داخل محلول آب و آهک قرار می دهند. سولفید سدیم باعث راحت تر جدا شدن پشم و مو از پوست می شود.
- لش زدایی: در این مرحله گوشت و چربی های اضافه با دستگاه مخصوصی از پوست جدا می شوند.
- آهک زدایی: آهک موجود روی پوست باعث شکننده شدن آن می شود؛ پس باید آهک باقیمانده روی پوست خنثی شود.
- افزودن مواد آنزیمی: در این مرحله برای افزایش لطافت و انعطاف چرم بایستی آن را داخل یک حمام قلیایی که دارای نمک آمونیوم است، قرار داد.
- چربی گیری: در این مرحله باید چربی اضافی پوست قبل از مرحله دباغی جدا شود.
- اسیدی کردن پوست: اسیدی کردن پوست برای جلوگیری از تورم پوست انجام می شود. برای این کار پوست را باید در محلول اسیدی قرار داد.
مرحله دباغی چرم
همانطور که می دانیم پوست تا زمانی که مرطوب باشد، نرم و انعطاف پذیر است و به محض از دست دادن رطوبت، حالتی شکننده می گیرد. حال اگر دوباره پوست را مرطوب کنیم، فاسد و گندیده می شود. در تولید چرم ، دباغی به عملی گفته می شود که طی آن پوست با اینکه مرطوب نیست، ولی نرم و انعطاف پذیر است و همچنین در صورت جذب رطوبت فاسد نخواهد شد. این عملیات به کمک روش ها و مواد شیمیایی گوناگونی انجام می پذیرد که یکی از این مواد شیمیایی، کروم یا وت بلو (آبی خیس) نام دارد.
مرحله کراستینگ
کراستینگ مرحله ای است که حالت براق چرم را به وجود می آورد. در این مرحله چرمی که یک بار دباغی شده را نازک کرده و سپس مجددا دباغی می کنند. این فرآیند به جهت افزودن مواد شیمیایی مثل رنگ انجام می شود. چرم بعد از گذشتن از این مرحله نرم و خشک می شود. مرحله کراستینگ خود دارای چندین مرحله است که شامل:
- مرطوب سازی
- جداسازی
- تراشیدن
- کروم دهی مجدد
- خنثی سازی
- دباغی مجدد
- رنگ کردن
- چرب کردن
- ترمیم
- استافینگ
- استریپینگ
- پایدارسازی
- هموار سازی
- خشک کردن
- پرداخت چرم
- نرم کردن
- براق کردن
سپهر چرم خاورمیانه
فروشگاه اینترنتی سپهر چرم خاورمیانه با 18 سال سابقه در زمینه تولید و فروش چرم مصنوعی مناسب برای کیف و کفش ، پوشاک ، روکش صندلی خودرو ، مبلمان ، ملزومات اداری و… فعالیت می کند. شما می توانید برای اطلاع از قیمت و خرید انواع چرم مصنوعی به فروشگاه اینترنتی سپهر چرم خاورمیانه مراجعه کنید و یا از طریق راه های ارتباطی درج شده در صفحه تماس با ما، با کارشناسان ما در تماس باشید.
سپهر چرم